Wat zeggen cliënten

Enorm bedankt voor je geweldige begeleiding. G. had een waanzinnige dip toen ze hoorde dat ze 6 tot 8 weken op begeleiding in Doetinchem moest wachten. Wij wisten van jouw studie van "iets" maar totaal onbekend met haptonomie. Na mijn voorstel om jou te bellen, duurde het een paar uur toen ze me een bericht stuurde dat ik maar contact met je moest zoeken. Vanaf het eerste moment had ze bij jou een goed gevoel en je hebt zelf gemerkt hoe snel ze zich beter ging voelen. Energie mist ze nu nog maar het gaat iedere week beter; voor terugval probeer ik haar te behoeden. Iets wat ik voorheen ook weleens aangaf maar dat kwam niet bij haar binnen.

Na bijna een jaar revalideren op het Loo Erf, een instituut voor blinden en slechtzienden, kwam ik op aanraden van mijn trajectbegeleidster daar, terecht bij Haptotherapie Bronckhorst. Ik had in dat jaar veel geleerd, maar liep nog steeds tegen een probleem aan. Ik zat alleen maar in mijn hoofd. Daar ging het dag en nacht door. Vertrouwen op mijn gevoel kon ik niet. Mijn emoties de vrije loop laten evenmin. Eenmaal bij Janette in de praktijk lukte het mij al vrij snel om mijn emoties te laten gaan. Het voelde zo warm, zo vertrouwd. Na 3 keer wist Janette precies de vinger op de zere plek te leggen. Door de oefeningen, die ik echt niet altijd leuk vond, leerde ik mezelf kennen. Ik kon meer en meer vertrouwen op mijn gevoel en durf mij meer te uiten. De sessies met Janette waren voor mij zeer waardevol en ik ben blij dat ik de stap genomen heb om haptotherapie te gaan doen. Lieve Janette, nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken en het idee dat de deur bij jou altijd openstaat geeft een veilig gevoel.

Joke

Ik ben in contact gekomen met haptotherapie op aanraden van de huisarts. Al langere tijd zat ik niet lekker in mijn vel, voelde me niet gelukkig en onzeker. Door de oefeningen die ik tijdens de sessies bij Janette deed leerde ik beter te leren luisteren naar mijn eigen lichaam en innerlijke stem. Ik kwam dichter bij mijn eigen gevoel en daardoor merkte ik dat ik eigenlijk best weet wat ik wil en kan. Ik kan beter grenzen stellen en ben minder onzeker. Naast de oefeningen waren de gesprekken met Janette erg waardevol en helpend. Voordat ik begon met haptotherapie was ik enigszins sceptisch, omdat ik een vrij rationeel persoon ben. Janette staat gelukkig met beide benen op de grond. Door haar aanpak en de combinatie van gesprekken en oefeningen ben ik me nu veel bewuster van mezelf en hoe ik kan omgaan met mijn omgeving. Dit zorgt ervoor dat ik mij weer gelukkig voel.

Karin

Na diverse andere therapieën te hebben gevolgd, kwam ik terecht bij Janette. Al snel bleek dat Janette de vinger op de pijnlijke plek wist te leggen. Na een paar sessies kwam ik erachter dat mijn patronen (....die zo veilig leken), juist ervoor zorgden dat ik mezelf kwijt raakte.
De therapie heeft mij veel inzichten gegeven en mij weer opnieuw laten voelen. 
Ik kan nu luisteren naar mijn gevoelens en er meer op vertrouwen.
Janette is een hele warme vrouw die zich goed kan inleven. Ze geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat, maar samen op weg gaat. Ze staat altijd voor je klaar en weet de boodschap op een heldere, maar liefdevolle en behulpzame manier aan te reiken.

Nicolette
"Ont-wikkelen en ontwikkelen"