Ervaringen

Hieronder staan enkele ervaringen van mensen die bij Haptotherapie Bronckhorst
sessies gevolgd hebben of momenteel begeleid worden.

Enorm bedankt voor je geweldige begeleiding. G. had een waanzinnige dip toen ze hoorde dat ze 6 tot 8 weken op begeleiding in Doetinchem moest wachten. Wij wisten van jouw studie van "iets" maar totaal onbekend met haptonomie. Na mijn voorstel om jou te bellen, duurde het een paar uur toen ze me een bericht stuurde dat ik maar contact met je moest zoeken. Vanaf het eerste moment had ze bij jou een goed gevoel en je hebt zelf gemerkt hoe snel ze zich beter ging voelen. Energie mist ze nu nog maar het gaat iedere week beter; voor terugval probeer ik haar te behoeden. Iets wat ik voorheen ook weleens aangaf maar dat kwam niet bij haar binnen.

Joke

Na bijna een jaar revalideren op het Loo Erf, een instituut voor blinden en slechtzienden, kwam ik op aanraden van mijn trajectbegeleidster daar, terecht bij Haptotherapie Bronckhorst. Ik had in dat jaar veel geleerd, maar liep nog steeds tegen een probleem aan. Ik zat alleen maar in mijn hoofd. Daar ging het dag en nacht door. Vertrouwen op mijn gevoel kon ik niet. Mijn emoties de vrije loop laten evenmin. Eenmaal bij Janette in de praktijk lukte het mij al vrij snel om mijn emoties te laten gaan. Het voelde zo warm, zo vertrouwd. Na 3 keer wist Janette precies de vinger op de zere plek te leggen. Door de oefeningen, die ik echt niet altijd leuk vond, leerde ik mezelf kennen. Ik kon meer en meer vertrouwen op mijn gevoel en durf mij meer te uiten. De sessies met Janette waren voor mij zeer waardevol en ik ben blij dat ik de stap genomen heb om haptotherapie te gaan doen. Lieve Janette, nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken en het idee dat de deur bij jou altijd openstaat geeft een veilig gevoel.

Karin

Ik ben in contact gekomen met haptotherapie op aanraden van de huisarts. Al langere tijd zat ik niet lekker in mijn vel, voelde me niet gelukkig en onzeker. Door de oefeningen die ik tijdens de sessies bij Janette deed leerde ik beter te leren luisteren naar mijn eigen lichaam en innerlijke stem. Ik kwam dichter bij mijn eigen gevoel en daardoor merkte ik dat ik eigenlijk best weet wat ik wil en kan. Ik kan beter grenzen stellen en ben minder onzeker. Naast de oefeningen waren de gesprekken met Janette erg waardevol en helpend. Voordat ik begon met haptotherapie was ik enigszins sceptisch, omdat ik een vrij rationeel persoon ben. Janette staat gelukkig met beide benen op de grond. Door haar aanpak en de combinatie van gesprekken en oefeningen ben ik me nu veel bewuster van mezelf en hoe ik kan omgaan met mijn omgeving. Dit zorgt ervoor dat ik mij weer gelukkig voel.

Nicolette

Na diverse andere therapieën te hebben gevolgd, kwam ik terecht bij Janette. Al snel bleek dat Janette de vinger op de pijnlijke plek wist te leggen. Na een paar sessies kwam ik erachter dat mijn patronen (....die zo veilig leken), juist ervoor zorgden dat ik mezelf kwijt raakte.
De therapie heeft mij veel inzichten gegeven en mij weer opnieuw laten voelen.
Ik kan nu luisteren naar mijn gevoelens en er meer op vertrouwen.
Janette is een hele warme vrouw die zich goed kan inleven. Ze geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat, maar samen op weg gaat. Ze staat altijd voor je klaar en weet de boodschap op een heldere, maar liefdevolle en behulpzame manier aan te reiken.

Annelies

In mijn werk liep ik vast. Ik had last van voortdurende stress. Ik werd steeds meer onzeker en liep daarbij vast in het maken van beslissingen en het overleg met mensen. Ik liet steeds meer over me heen lopen, wat vervelende situaties opleverde. Het werk kwam niet meer uit mijn handen. Ik kon niet meer.
Bij Janette leerde ik op mijn gevoel te vertrouwen. Ik was gewend om alles met mijn hoofd te beredeneren. Daardoor kwam ik vaak zo in tweestrijd dat ik letterlijk geen lucht meer kreeg. Ik had wel eens de vraag gehad: “Wat zegt je gevoel?" maar daar kon ik tot dan toe niets mee. Bij Janette leerde ik dat juist. Telkens zei ik tegen Janette: "Ik weet het eigenlijk wel..." Nu durf ik daar ook op te vertrouwen. Er te zijn! Ik luister naar mijn gevoel. Ik mag voor mezelf opkomen.
Met veel plezier ben ik steeds naar Janette geweest. Ik kwam telkens helemaal “warm” bij haar en haar knusse behandelkamer vandaan. Ik weet dat de deur altijd open staat, dat geeft me rust.

Michel

Soms lukt het even niet meer: alles zit tegen, je vindt niets meer leuk, bent snel geïrriteerd, jaloers en heel kortaf tegen de mensen waar je het meest om geeft.
Slapeloze nachten heb ik ervan gehad, heel bang om hetgeen te verliezen wat je het meest dierbaar is.
Door er niets aan te doen kom je steeds verder van huis.
Tot op een dag mijn vrouw met een folder van Haptotherapie Bronckhorst thuis kwam en zei: "is dit niet iets voor jou?"
Zij voelde immers als geen ander aan dat ik totaal niet lekker in mijn vel zat.
Zenuwachtig ga ik naar de Spalstraat, maar op het moment dat ik binnenstap voel ik een soort rust. Na een kopje koffie en kennis gemaakt te hebben met Janette zit ik zo vol dat ik meteen begin te praten over mijn situatie. Voor mij voelde dat heel erg fijn. Ik heb toch dingen gezegd die ik bij iemand anders niet zo snel zou zeggen.
Door bepaalde oefeningen leer je jezelf heel goed kennen en ontstaat er meer duidelijkheid over invloeden van vroeger, van je ouders, relaties, kinderen en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben een keer of 10 geweest en ben een heel ander mens geworden. Ik ga nu om de week en vind dit heel prettig.
Om beter bij je gevoel te kunnen heb je soms een steuntje nodig en die heb en krijg ik bij Janette.
Het is zo mooi om jezelf te leren kennen en er op een positieve manier mee om te gaan.

Mariska

Haptotherapie heeft mij inzicht in mijzelf gegeven en in anderen.
Het is zo’n ontzettende verademing.
Wel vreemd om jezelf 'echt' te leren kennen.
Ik heb vooral rust en berusting gevonden.
Er werd gezegd: 'je mag er ook zijn!'
Klonk eerst vreemd maar nu denk ik.....ja dat mag ik zeker!
Iedereen is zoals hij is en dat is prima; als ik me er niet in kan vinden laat
ik het nu veel beter los of spreek het uit.
Ik ben zo ontzettend blij dat ik kennis heb mogen maken met Haptotherapie!
De wereld en de mensen blijven bijzonder ;)

Miriam

Na lang aarzelen was ik op zoek gegaan om van mijn vliegangst af te komen. Dezelfde angst kreeg ook ineens in de bus, de auto of de hoogte. Ook als ik een pijntje voelde kreeg ik enorme angst.

Door kleine lichamelijke klachten was ik een paar keer naar mijn huisarts geweest. Telkens bleek er niets aan de hand te zijn. Hij adviseerde mij om haptotherapie te gaan doen. Dit heeft mij enorm geholpen! Haptotherapie heeft mij bewust gemaakt hoe ik denk en hoe ik mij voel. Hoe mijn denken invloed heeft op mijn voelen en dus ook invloed heeft op mijn omgeving. Door verschillende technieken, die Janette vakkundig hanteert, begon ik steeds beter mijzelf te begrijpen. Het was hard werken, toch bracht het mij vaak innerlijke overwinningen. De lichamelijke klachten die ik had, waren verdwenen en na een aantal weken viel mij ineens op, toen ik de ramen aan het lappen was op een wiebeltrap, dat ik niet angstig was! Terwijl ik een paar maanden geleden met angst op de trap stond.

Haptotherapie heeft mij naar de oorzaak van mijn probleem gebracht, ik heb dit als prettig ervaren en na een korte periode merkte ik al resultaat. 

Soms kwam er link met het verleden die ik goed herkende. Gelukkig hoefde ik niet heel mijn verleden op te graven, alleen een aspect wat bij mijn klachten hoorde. 

Janette heeft mij vakkundig en met veel zachtheid geholpen. Fijne gesprekken en to the point!

Carmen

Ik vind het moeilijk uit te leggen aan mensen om me heen
wat haptotherapie is en wat het inhoudt. Het is voor mij vooral
een gevoel of gewoon "leren" voelen in het algemeen.
Haptotherapie zorgt er voor mij voor dat ik beter kan laten zien
wie ik ben en wat ik wil, aan de mensen om me heen.